ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος για Ίμια: Εκτός πραγματικότητας ο Ερντογάν

Παναγιωτόπουλος για Ίμια: Εκτός πραγματικότητας ο Ερντογάν
INTIME NEWS

Σε απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα Ίμια, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον Alpha ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για την ημέρα επετείου των Ιμίων, τονίζοντας ότι τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Ερντογάν: «Προειδοποιήσαμε γι'αυτό δεν είχαμε επεισόδιο»

Λίγα 24ωρα μετά την πρόκληση με το ερευνητικό Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να προκαλεί για άλλη μία φορά με αναφορά στα Ίμια.

Ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μίλησε για τα Ίμια υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα είχε ενημερώσει την ελληνική πλευρά να μην κάνει κάποια κίνηση στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (σ.σ. ο Ερντογάν τα λέει ‘Καρντάκ’) γιατί τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ιμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν .

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας πως «Ο υπουργός Άμυνάς μου (Χουλουσί Ακάρ) πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προσοχή! Θα χιονίσει και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες! Καρέ - καρέ η εξέλιξη (videos)

Κοροναϊός: Παραμορφώθηκαν τα πρόσωπα γιατρών - Σοκαριστικές εικόνες

Σχετικές ειδήσεις