ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μεταφέρει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προχώρησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:38 το πρωί της Κυριακής (03/05) στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονται φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό ήταν ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού.

Τόσο ο υπουργός όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα διατήρησαν την ψυχραιμία τους, αν και υπάρχει εκνευρισμός για τα ανήθικα, προκλητικά και επικίνδυνα νταηλίκια του τουρκικού καθεστώτος.

Αμέσως ελληνικά F-16 απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την τακτική των επικίνδυνων προκλήσεων στο Αιγαίο, με την Αθήνα από την άλλη να είναι έτοιμη για δραστικές αποφάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο την Τετάρτη (29/04/20) τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 81 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τα ελληνικά μαχητικά σε ένα ανελέητο κυνηγητό στο ανατολικό Αρχιπέλαγος.

Με την Τουρκία λοιπόν να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία των ελληνικών νησιών, βασικός στόχος της Ελλάδας είναι ο περιορισμός των υπερπτήσεων. Οι δυναμικές κινήσεις και απαντήσεις έναντι της τουρκικής προκλητικότητας έχουν τεθεί για τα καλά στο σχεδιασμό του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η μεγάλης κλίμακας άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2020», η οποία θα διεξαχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο καυγάς στο καφενείο, η εν ψυχρώ εκτέλεση και η άμεση εκδίκηση (pics&vids)

Σχετικές ειδήσεις