ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξε πυρ νοτίως της Κρήτης - Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξε πυρ νοτίως της Κρήτης - Δυναμική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Με την Άγκυρα να εμμένει στην επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων και της εμπρηστικής ρητορικής, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και επιφυλακής. Έχοντας βγει αλώβητες από την πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζουν το επιχειρησιακό τους έργο πραγματοποιώντας συνεχώς ασκήσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς το καθεστώς Ερντογάν ότι, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, οποιαδήποτε προσβολή των συνόρων μας και της Εθνικής μας κυριαρχίας, στέλνει για μια ακόμη φορά το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Ο Ελληνικός Στόλος, από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, πραγματοποίησε προγραμματισμένη τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους. Πρόκειται για μια περιοχή εξαιρετικά σημαντική γεωστρατηγικά και με υψηλό συμβολισμό, μετά και το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και κυβέρνησης Σάρατζ και τις εμπρηστικές δηλώσεις για έναρξη ερευνών νότια της Κρήτης.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Την Ελληνική δύναμη αποτελούσαν πέντε φρεγάτες, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης και ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ελληνικού Στόλου, τύπου 214. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην επιχειρησιακή εκπαίδευση νοτίως της Κρήτης συμμετείχε και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Πρόκειται για αεροπλάνο P-8Α, το πιο σύγχρονο στον κόσμο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που διαθέτουν οι Αμερικανοί.

Πρόθεση της χώρας μας, με την δυναμική παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού νοτίως της Κρήτης, είναι να στείλει σαφές μήνυμα – κυρίως προς την «πειρατική» Τουρκία - ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της ελληνική κυριαρχίας στην συγκεκριμένη περιοχή, θα λάβει δυναμική απάντηση από το Στόλο μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το άνοιγμα των Δημοτικών διχάζει επιστήμονες και κοινωνία: Τα σενάρια για την επιστροφή στο σχολείο