ΕΘΝΙΚΑ

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας με… μαρτυρία καπετάνιου: Η ελληνική ακτοφυλακή μάς πυροβόλησε

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας με… μαρτυρία καπετάνιου: Η ελληνική ακτοφυλακή μάς πυροβόλησε

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα...

Σε καθημερινή βάση και χωρίς όρια είναι πλέον οι τουρκικές προκλήσεις. Λίγες μόνο ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με τις «ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο», τα εγχώρια ΜΜΕ… παρουσιάζουν «περιστατικό» κοντά στη Σύμη κατά το οποίο όπως αναφέρουν η ελληνική ακτοφυλακή να… παρενοχλεί τουρκικό σκάφος.

Ειδικότερα στην εφημερίδα Milliyet φιλοξενείται η μαρτυρία του 35χρονου, Φερχάτ Κοράι, καπετάνιου σκάφους ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε το σκάφος του δύο φορές.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην Κω. «Πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρόλο που βρισκόμασταν στα τουρκικά. Αντιληφθήκαμε ότι χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και καταγράψαμε το περιστατικό με κινητό. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς το λιμάνι της Datça. Η δεύτερη παρενόχληση ήταν κοντά στη Σύμη. Δύο πλαστικές σφαίρες “βρήκαν” το σκάφος μας. Ειδοποίησα το λιμενικό μέσω ασυρμάτου και τηλεφωνικά. Με ρώτησαν το όνομά μου και αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο» φέρεται να δήλωσε ο 35χρονος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Έβρο: Υπήρξε τουρκική κινητικότητα - Ανοησία τα περί κατάληψης εδάφους

Σχετικές ειδήσεις