ΕΘΝΙΚΑ

Τσαβούσογλου: Mετά την πανδημία θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Mετά την πανδημία θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα

Με προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα μετά την πανδημία «απειλεί» εκ νέου η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος, υποστήριξε πως μετά το τέλος της πανδημίας θα υπάρχει και πάλι μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα.

«Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου αφού ανέφερε πως το προσφυγικό είναι ένα κοινό ζήτημα με την Ε.Ε, τόνισε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η συμφωνία της τελωνειακής ένωσης, και να απελευθερωθεί η βίζα προς τους Τούρκους πολίτες.

Παράλληλα ο ίδιος, ζήτησε περισσότερη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. «Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα, πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία, τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαία μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Έβρο: Υπήρξε Τουρκική κινητικότητα - Ανοησία τα περί κατάληψης εδάφους

Σχετικές ειδήσεις