ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Μήνυμα ισχύος και αποτροπής – Εντυπωσιακές εικόνες

Πολεμικό Ναυτικό: Μήνυμα ισχύος και αποτροπής – Εντυπωσιακές εικόνες

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται το Πολεμικό μας Ναυτικό, πραγματοποιώντας συνεχείς ασκήσεις σε όλο το μήκος του Αιγαίου.

Με το καθεστώς Ερντογάν να εμμένει στην επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων και της εμπρηστικής ρητορικής, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα εφησυχασμού.

Ο Στόλος μας έχει «κλειδώσει» το Αρχιπέλαγος, με τα πλοία και τα υποβρύχια να πραγματοποιούν από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου 2020 εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου.

Συμμετείχαν πλοία των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εν λόγω προγραμματισμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Πρόκειται για ασκήσεις - μήνυμα στην Άγκυρα, ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν πρόκειται να δεχθεί καμία επιθετική ενέργεια του καθεστώτος.

Συνεκπαίδευση με τις ΗΠΑ

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, διεξήχθη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» και του Υποβρυχίου «ΝΗΡΕΥΣ», με Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κατόπιν έγκρισης του ΓΕΕΘΑ.

Οι εκπαιδεύσεις που γίνονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και κάτω από την Κρήτη, μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς, το Πολεμικό μας Ναυτικό δεν σταματά να δίνει στο στίγμα των προθέσεων που έχουν αξιωματικοί του Επιτελείου και τα πληρώματα των μονάδων του Στόλου.

Η Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», το υποβρύχιο «ΝΗΡΕΥΣ» και το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών P-8, νότια της Κρήτης έστελναν το μήνυμα της συνεργασίας.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: «Αυτή που με πήρε μου έδωσε 30 ευρώ για να πάω σπίτι»