ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Επανεμφανίστηκε το στίγμα του μετά από 2 ώρες - Δείτε που βρίσκεται

Oruc Reis: Επανεμφανίστηκε το στίγμα του μετά από 2 ώρες - Δείτε που βρίσκεται
AP Photo

Ανοιχτός είναι και πάλι, ύστερα από περίπου 2 ώρες «σιωπής», ο πομπός του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis, ο οποίος είχε κλείσει αργά το βράδυ της Δευτέρας, στις 23:57 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, vesselfinder.com, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (11/8), το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έδωσε και στίγμα.

Το πλοίο συνεχίζει την παράνομη πορεία του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ τα βοηθητικά πλοία Ataman και Cengiz Han, έχουν το στίγμα τους απενεργοποιημένο εδώ και περίπου 3μιση ώρες.

Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί, την θέση του Oruc Reis στις 02:29 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα επιχείρησε από το βράδυ της Κυριακής να στήσει σκηνικό έντασης, καθώς το στίγμα του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis όπως και των συνοδευτικών σκαφών Cengiz Han και Ataman είχαν χαθεί.

Τελικά, γύρω στις 19:10 της Δευτέρα, το ερευνητικό σκάφος άνοιξε τον πομπό του, γεγονός που «αποκάλυψε» το ακριβές στίγμα του στα θαλάσσια συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού (AIS).

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε tweet του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε πως το τουρκικό σκάφος έφτασε στην περιοχή όπου θα κάνει τις έρευνες ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως «η ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει «Oruc Reis, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Έτοιμες για όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις