Κρίσιμες ώρες! Κίνδυνος προβοκάτσιας και «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία

Newsbomb

Σε ύψιστη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας – Ανατριχίλα από την αποκάλυψη της διαταγής Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη ελληνικού μαχητικού.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με τις δύο χώρες να παραμένουν σε θέσεις μάχης στην ανατολική Μεσόγειο και όλα να κρέμονται σε μια κλωστή.

Με το Oruc Reis να κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο και τον τουρκικό στολίσκο να το ακολουθεί παντού, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εφησυχάζουν λεπτό… παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή παρακολουθώντας κάθε κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Μετά και την αποκάλυψη της διαταγής Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πολεμικού πλοίου ή κατάρριψη ελληνικού μαχητικού, στο ελληνικό «Πεντάγωνο» φοβούνται προβοκάτσια που μπορεί να εκδηλωθεί κάθε στιγμή, ακόμα και τις επόμενες ώρες. Η κίνηση εξάλλου του KEMAL REIS, της τουρκικής ναυαρχίδας να παρενοχλήσει τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ επιβεβαιώνει τα ύπουλα σχέδια του καθεστώτος και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες..

«Είναι βέβαιο πως οι στρατηγοί του Ερντογάν δεν θα του αρνούνταν οποιαδήποτε εντολή», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Άγγελος Συρίγος αναφερόμενος στη διαταγή Ερντογάν. Όπως εξήγησε, οι στρατηγοί του είναι άτομα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος τα τελευταία 4 χρόνια και είναι τα απομεινάρια εκείνων που έδιωξε.

Πρόσθεσε δε πως το πολύ - πολύ, να του είπαν ότι δεν γίνεται επεισόδιο χωρίς θύματα και αυτό να έκανε τον Ερντογάν να το ξανασκεφτεί. «Οι ίδιοι οι στρατηγοί, αποκλείεται να πήραν την πρωτοβουλία και να του είπαν ‘’πρόεδρε αυτό δεν γίνεται’’», εξήγησε ο καθηγητής.

Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι κατά βάση ο Ερντογάν θα ήθελε να αποφύγει έναν πόλεμο, «αποδέχεται όμως ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε πόλεμο από τις κινήσεις του και ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις δίνει εντολή ‘’τραβήξτε το να πάμε στο θερμό επεισόδιο’’».

«Ο Ερντογάν έχει αυτή τη στιγμή -όπως θα έλεγε παλιά ο Χαρίλαος Φλωράκης, τον τραχανά του απλωμένο πάρα πολύ, αναρωτιέμαι η Τουρκία θα άντεχε να πολεμά σε Συρία, σε Λιβύη και σε Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε βρίσκεται στο οριακό σημείο που οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει το όνειρό του και γι’ αυτό ανεβάζει τους τόνους και χρησιμοποιεί υποτιμητικούς όρους, όταν μιλάει για Ελλάδα και Γαλλία.

«Στην αρχή νόμιζα ότι το κάνει (για την Ελλάδα) για λόγους ψυχολογικού πολέμου», τόνισε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια διαπίστωσε ότι τους ίδιους όρους χρησιμοποιεί ο Ερντογάν και για τη Γαλλία, κάτι που δείχνει «έναν ηγέτη που περνά περισσότερο στο μοντέλο των ηγετών της Μέσης Ανατολής, τύπου Σαντάμ Χουσείν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σχολεία: Πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου - Οι μάσκες, οι απουσίες και οι εκδρομές

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved