ΕΘΝΙΚΑ

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: Έκανε μήνυση σε ελληνική εφημερίδα

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: Έκανε μήνυση σε ελληνική εφημερίδα
AP PHOTOS

Εκτός κάθε ελέγχου βρίσκεται πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο προκλητικός Τούρκος Πρόεδρος νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει τη λογοκρισία που έχει εφαρμόσει στο σύνολο των ΜΜΕ της χώρας του και στην Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο να καταθέσει ο ίδιος μήνυση εναντίον των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του.

Κι όμως, δεν είναι ψέμα! Την απίστευτη είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, κάνοντας λόγο για «προσβλητικό» πρωτοσέλιδο για τον Ερντογάν.

Αφού έχει φυλακίσει και έχει φιμώσει δεκάδες δημοσιογράφους στην Τουρκία, ο Σουλτάνος νομίζει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Έτσι, σε μια κίνηση χωρίς καμία λογική, προβαίνει σε μήνυση κατά ελληνικής εφημερίδας, νομίζοντας ότι η Ελλάδα είναι τσιφκλίκι του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης για πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από το πρωί της Παρασκευής, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει χωρίς περιστροφές το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, χωρίς να την κατονομάζει.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ανέφερε:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αττική: Ποια σχολεία και καταστήματα είναι κλειστά - Τι ισχύει για Δημόσιο και ΜΜΜ