ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Πίσω από τις εντάσεις βρίσκονται χώρες που δρουν ως «ο νικητής τα παίρνει όλα»

Ερντογάν: Πίσω από τις εντάσεις βρίσκονται χώρες που δρουν ως «ο νικητής τα παίρνει όλα»

Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διαδικτυακή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία επιθυμεί διάλογο και συνεργασία με τις χώρες της Μεσογείου.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως υπάρχει αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση στους πολυμερείς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε για διάλογο και συνεργασία με τα κράτη της Μεσογείου.

«Πίσω από τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται χώρες που πιστεύουν πως ο νικητής τα παίρνει όλα. Δεν θα αδιαφορήσουμε στην παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» διεμήνυσε, επαναλαμβάνοντας πως καμία παραβίαση δε θα γίνει ανεκτή.

Ο ίδιος σημείωσε πως η βασική επιλογή είναι η επίλυση των διαφωνιών «δίκαια και με αρμόζοντα τρόπο» μέσω συνομιλιών, προσθέτοντας πάντως πως οι «ανώφελες» απόπειρες να εξαιρεθεί η Τουρκία από τα σχέδια της ανατολικής Μεσογείου δεν θα καρποφορήσουν.

Ο ίδιος επανέλαβε, όπως και κατά την τηλεδιάσκεψη νωρίτερα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, την επιθυμία πραγματοποίησης περιφερειακής διάσκεψης με τα κράτη της Μεσογείου και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής - Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού