ΚΟΣΜΟΣ

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής - Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής - Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Σαρλ Μισέλ ανέβαλε τη σύνοδο για τις 1-2 Οκτωβρίου, επειδή εντοπίστηκε κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον του.

Ο ίδιος έχει τεθεί σε καραντίνα, μολονότι το τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα βγήκε αρνητικό.

«Ο πρόεδρος του Συμβουλίου πληροφορήθηκε σήμερα ότι ένας φύλακας ασφάλειας, με τον οποίο ήρθε σε επαφή στις αρχές την περασμένη εβδομάδα, διαγνώστηκε θετικός σε κορονοϊό», ανέφερε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

Στη Σύνοδο αναμενόταν να συζητηθεί το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βέμπερ τάσσεται υπέρ του τερματισμού των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο Mάνφρεντ Βέμπερ ζητά τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και τη ριζική αλλαγή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντί της.

«Είναι η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Νομίζω ότι πρέπει να τερματίσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες τώρα και να ξεκινήσουμε μια πιο ουσιαστική πορεία εταιρικής σχέσης. Πρέπει να πούμε στην Τουρκία ότι δεν θα υπάρξει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα ήθελα όμως να κλείσει η πόρτα με την Τουρκία. Πρέπει να συζητήσουμε παράλληλα μαζί της, επί παραδείγματι για τη βελτίωση των οικονομικών μας σχέσεων», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr