ΕΘΝΙΚΑ

Κινητικότητα από το Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας

Κινητικότητα από το Oruc Reis: Βγήκε από το λιμάνι της Αττάλειας

Άγνωστη η πορεία του - Δεν έχει εκδοθεί καμία NAVTEX από την Τουρκία που να αφορά το ερευνητικό

Σε... πόλεμο νεύρων επιδίδεται για μια ακόμη φορά η Τουρκία, με το ερευνητικό Oruc Reis να πραγματοποιεί «βόλτες» ανοιχτά του κόλπου της Αττάλειας.

Η πορεία του Oruc Reis είναι μέχρι στιγμής άγνωστη, ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι και τις προηγούμενες ημέρες, συγκεκριμένα στις 22.09, είχε εξέλθει και πάλι από το λιμάνι της Αττάλειας. Τότε, άρχισε να κινείται νοτιοανατολικά με μεγάλη ταχύτητα, προτού τελικά επιστρέψει και σταματήσει ανοιχτά του λιμανιού.

Στο «παιχνίδι» φυσικά μπαίνουν και τα κατευθυνόμενα από το καθεστώς Ερντογάν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία αναπαράγουν ότι το το ερευνητικό σκάφος εγκαταλείπει ξανά το λιμάνι και βγαίνει στα ανοιχτά.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ORUC REIS:

Επισημαίνεται πως μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει εκδώσει κάποια NAVTEX που να αφορά το τουρκικό ερευνητικό. Η μόνη ναυτική οδηγία που εξέδωσε αφορούσε άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό σκάφος μετά την απόσυρσή του από την Ανατολική Μεσόγειο, είχε επιστρέψει «για ανεφοδιασμό και συντήρηση», όπως είχαν δηλώσει επανειλημμένα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού. Μπορεί η πλειοψηφία των ελληνικών πλοίων να έχει επιστρέψει στους ναυστάθμους, ωστόσο, στο ανατολικό Αιγαίο έχει παραμείνει σημαντικός αριθμός πλοίων, ικανός να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Οι τελευταίες αλλαγές, τα «παραθυράκια» και οι εκπλήξεις (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)