ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου
Militaire

Το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου Candarli έπλεε για πολλές ώρες το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, έχοντας φυσικά όλα τα συστήματα εντοπισμού του κλειστά, σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.

Ο πλους ενός τέτοιου πλοίου ενδεχομένως αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν είναι τυχαίος.

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis πλέει στην ίδια περιοχή συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου και υπάρχουν φόβοι ότι αύριο μπορεί και να φθάσει σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.

«Έδεσε» στην Κωνσταντινούπολη το Κανουνί – Ετοιμάζεται για Μαύρη Θάλασσα

Το κορυφαίο πλωτό γεωτρύπανο που διαθέτει η Τουρκία εν τέλει «έδεσε» στο λιμάνι Χαϊντάρ Πασά στην ανατολική όχθη της Κωνσταντινούπολης έτσι ώστε να γίνει συντήρηση και ανεφοδιασμός για να αναχωρήσει για τη Μαύρη Θάλασσα και να συνδράμει τις εν εξελίξει έρευνες.

Πλάνα από την έλευση του Κανουνί στο λιμάνι του Χαϊντάρ Πασά, σε ανατολικό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «A Haber» της Τουρκίας. Το κορυφαίο από τα πλωτά γεωτρύπανα που διαθέτει η γειτονική χώρα, την περασμένη Τετάρτη είχε ξεκινήσει από τον κόλπο της Μερσίνας και μέσω του Αιγαίου Πελάγους κατευθύνθηκε προς την Κωνσταντνινούπολη.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του το γεωτρύπανο κινήθηκε σε διεθνή ύδατα και το παρακολουθούσε διακριτικά μέρος του ελληνικού στόλου. Αξίζει να σημειωθεί πως για το Κανουνί από τον περασμένο Μάιο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε αναφέρει πως ως το Φθινόπωρο θα είχε ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη θαλάσσια περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κάτι που προφανώς δεν συνέβη.

Αντίθετα, το Κανουνί μετά τη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό που θα γίνει στο λιμάνι του Χαϊντάρ Πασά, θα χαράξει πορεία για τη Μαύρη Θάλασσα έτσι ώστε να συμμετάσχει στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει εκεί από την Τουρκία.

Το Σάββατο, άλλωστε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια ακόμα επικοινωνιακή «φιέστα», διανθισμένη με επεκτατικές «κορώνες» και απειλές κατά της Ελλάδας, έδωσε νέες πληροφορίες για τα κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τότε θα γίνει το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Αποφασισμένος για όλα ο Ερντογάν