ΕΘΝΙΚΑ

Προκλήσεις στο Αιγαίο: «Τσαμπουκάδες» Τούρκων ψαράδων σε Έλληνες

Προκλήσεις στο Αιγαίο: «Τσαμπουκάδες» Τούρκων ψαράδων σε Έλληνες

Τα βρώμικα κόλπα του Ερντογάν δεν περιορίζονται μόνο στις κινήσεις του Oruc Reis αλλά περιλαμβάνουν ακόμα και τα τουρκικά αλιευτικά για να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο – «Βράζουν» οι Έλληνες ψαράδες που λένε «όπως μας παίρνουν τα ψάρια, θα μας πάρουν και τα πετρέλαια».

Νέες αποκαλύψεις για τον ύποπτο τρόπο με τον οποίο κινούνται στο Αιγαίο αλιευτικά σκάφη από την Τουρκία έγιναν από Έλληνες ψαράδες που έχουν διαρκώς να αντιμετωπίσουν και τους προκλητικούς γείτονες. Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», οι Τούρκοι συνάδελφοί τους έχουν… αποθρασυνθεί τελείως και περνάνε ακόμα και τα έξι ναυτικά μίλια για να ψαρέψουν, την ώρα που οι Έλληνες πέρα από το γεγονός ότι τηρούν τους αλιευτικούς και ναυτικούς κανόνες, δέχονται διαρκώς και αναίτιες προκλήσεις από τους γείτονες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, τα τουρκικά αλιευτικά δεν διστάζουν να ψαρέψουν σε απόσταση τριών και τεσσάρων ναυτικών μιλίων από τη Μυτιλήνη, τη στιγμή που αν ελληνικό ψαράδικο περάσει έστω και τα 10 ναυτικά μίλια, δέχεται ενοχλήσεις από τουρκικές ακταιωρούς. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι Τούρκοι έχουν κάνει παρατηρήσεις και έχουν ενοχλήσει τους Έλληνες ψαράδες ακόμα και μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα!

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που ακούστηκε από Έλληνα καπετάνιο που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή, ο οποίος σχολίασε ότι όλοι ασχολούνται με το Oruc Reis αλλά κανένας με τους ψαράδες που δέχονται προκλήσεις εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. «Όπως μας παίρνουν τα ψάρια, έτσι θα μας πάρουν και το πετρέλαιο» είπε ο Στρατής Καραντώνης.

«Εμείς ψαρεύουμε τρία μίλια από την ακτή μας, και οι τούρκοι δύο μίλια από την ακτή μας. Εκεί φτάσαμε. Είναι ένας “πόλεμος” που γίνεται κάθε μέρα», ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του ενώ σχολίασε ακόμα πως «Ήρθε και ένα πλωτό του Λιμενικού, αλλά είναι ένα σκάφος 10-15 μέτρα. Τα τουρκικά, είναι σιδερένια σκάφη, 40 μέτρων. Τι να τους κάνει το Λιμενικό; Δεν έχουν φόβο, δεν τους πειράζει κανένας. Όταν πάμε να κι ψαρέψουμε εμείς εκεί, στα ελληνικά νερά, μας λένε πηγαίνετε πιο γυαλό, γιατί θα μας χαλάσετε τα ψάρια. Αν μπούμε εμείς δέκα μέτρα μέσα στα τουρκικά νερά να ψαρέψουμε αμέσως έρχεται η τουρκική ακταιωρός και οι συνέπειες είναι μεγάλες. Δεν έχει αστεία με τους Τούρκους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση μετά τα 1.500 κρούσματα - Νέα μέτρα και lockdown στη Θεσσαλονίκη