ΕΘΝΙΚΑ

Ίμια: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, διώχνουν καθημερινά τους Έλληνες ψαράδες απ' τα νερά μας

Ίμια: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, διώχνουν καθημερινά τους Έλληνες ψαράδες απ' τα νερά μας
Intime News

Τεντώνουν το σχοινί τα τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για απώθηση των Ελλήνων ψαράδων από τα Ίμια.

Έναν καθημερινό εφιάλτη ζουν δεκάδες Έλληνες ψαράδες, οι οποία καθημερινά δέχονται παρενοχλήσεις από την τουρκική πλευρά.

Πριν λίγες ημέρες, περιστατικό παρενόχλησης κατήγγειλε στο zarpanews.gr, ο Νίκος Κρασάκης, ο οποίος μαζί με άλλους Καλύμνιους ψαράδες απομακρύνθηκαν έλεω Τούρκων, ενώ ψάρευαν 100 μίλια νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου. «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε Τουρκικά πολεμικά πλοία που τράβηξαν και έκοψαν τα παραγάδια μου. Με υποχρέωσαν να φύγω. Τι να έκανα; Έπαθα 2.000 ευρώ ζημιά. Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ότι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι», είπε ο Κρητικός ψαράς.

Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη πρόκληση, καθώς καθημερινά οι Τούρκοι παρενοχλούν τους Έλληνες ψαράδες οι οποί βρίσκονται σε ελληνικά ύδατα. Μάλιστα για τις παρενοχλήσεις των Τούρκων, γράφουν τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας.

Όπως περιγράφεται, «η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε 4 ελληνικά αλιευτικά σκάφη που προσπαθούν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια, προερχόμενα από την Κάλυμνο, που βρίσκεται 3,5 μίλια μακριά από την περιοχή Γκιουμουσλούκ της Αλικαρνασσού.

Απεγνωσμένοι πλέον, βλέποντας να χάνουν το εμπόρευμα και συνεπώς τα λεφτά τους, οι ψαράδες μας περιμένουν να βρεθεί μία λύση κόντρα στην τουρκική προκλητικότητα, πριν καταστραφούν οικονομικά εντελώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση – σταθμός: Αναδρομικά από δώρα στις συντάξεις – Ποιοι θα πάρουν από 800 – 2.921 ευρώ