ΕΘΝΙΚΑ

Ένταση στο Αιγαίο: Όλη η αλήθεια για το δήθεν επεισόδιο με ελληνικά μαχητικά και το «Τσεσμέ»

Ένταση στο Αιγαίο: Όλη η αλήθεια για το δήθεν επεισόδιο με ελληνικά μαχητικά και το «Τσεσμέ»

Σε πλήρη λειτουργία και πάλι η τουρκική μονταζιέρα - Ανήθικοι προπαγάνδα από τους επικίνδυνους για την ειρήνη Τούρκους.

Για μια ακόμη φορά η γνωστή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» ταιριάζει απόλυτα στην επιθετική τακτική που ακολουθεί η Άγκυρα στο Αιγαίο.

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει για τρίτη μέρα στο Αιγαίο, δήθεν για επιστημονικές έρευνες, το καθεστώς Ερντογάν εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί «παρενόχλησης» του ωκεανογραφικού πλοίου, πυροδοτώντας κλίμα σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από το «Τσεσμέ», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της παράνομης NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία. Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε αερομαχία ελληνικών – τουρκικών μαχητικών.

«Δυστυχώς είναι μια από τις συχνές παρενοχλήσεις της Ελλάδας. Εμείς έχουμε δικούς μας κανόνες. Απαντήσαμε με τον κατάλληλο τρόπο στο πλαίσιο αυτών των κανόνων», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, βγάζοντας από το… κεφάλι του τους ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου», μιλώντας στοNewsbomb.gr, αντέκρουσαν τις τουρκικές κατηγορίες, επισημαίνοντας πως κοντά στην περιοχή που πλέει το «Τσεσμέ» δεν υπήρξε καμία απολύτως πτητική δραστηριότητα από ελληνικά μαχητικά.

Όπως έγινε σαφές, η δράση των ελληνικών μαχητικών απέχει περίπου 10 μίλια από το «Τσεσμέ», ενώ στο ύψος των 19.000 ποδιών στο οποίο πετούν προφανώς δεν μπορεί να προκαλέσει την οποιαδήποτε παρενόχληση σε πλοία. Τα ελληνικά αεροσκάφη, από διάφορες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, από το πρωί της Τρίτης, πραγματοποιούν άσκηση μεταξύ Χαλκιδικής και Σκύρου. Πρόκειται για περιοχή η οποία είχε δεσμευτεί με τη ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, 5 ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου - Κυρα Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης το Υ/Γ «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του, Δυτικά της Λήμνου. Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης προβλέπονταν αρκετά αεροπορικά γυμνάσια μεταξύ των πιλότων των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία τονίζουμε πως δεν CHAFF ή FLARES, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

Όσο για τα περί αερομαχιών με τουρκικά μαχητικά… δεν υπήρξαν ποτέ. Τα μόνα τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν σήμερα (23/02) το FIR Αθηνών ήταν ένα ζευγάρι αεροσκαφών που μπήκε μεταξύ Λήμνου και Μυτιλήνης, μόλις για τρία λεπτά και ξαναμπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν αποδεικνύεται πως οι Τούρκοι είναι και ψεύτες και επικίνδυνοι. Θέτουν και πάλι σε εφαρμογή την τουρκική μονταζιέρα ώστε να παρουσιαστούν ως θύματα, την ώρα που εκείνοι είναι αυτοί που έχουν εκδώσει παράνομη NAVTEX. Η χυδαία τουρκική προπαγάνδα μεγαλουργεί και πάλι! Προφανώς «ζορίζονται» από την παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και από την παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τι αναφέρ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέες «βόμβες» - «Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών»