ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Σε απόλυτη ετοιμότητα ο ελληνικός Στόλος – Ξεκίνησαν οι ασκήσεις με τους Γάλλους

Πολεμικό Ναυτικό: Σε απόλυτη ετοιμότητα ο ελληνικός Στόλος – Ξεκίνησαν οι ασκήσεις με τους Γάλλους
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «CLEMENCEAU 21»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίδειξη σημαίας, όχι μόνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πραγματοποιεί το Πολεμικό μας Ναυτικό, συμμετέχοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμαχικές ασκήσεις και δράσεις.

Με στόχο να διατηρηθεί το κορυφαίο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στα πληρώματα, μιας και οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν μια νέα κρίση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ελληνικός Στόλος φροντίζει να εκτελεί όσο το δυνατόν περισσότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η ένταξη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ στη δύναμη ασφαλείας του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ και οι κοινές ασκήσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας και του υποβρυχίου 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ με τα γαλλικά Rafale, αλλά και αμερικανικές δυνάμεις, αποτελούν αναμφισβήτητα κινήσεις υψηλού συμβολισμού που στέλνουν σαφή μηνύματα στην Άγκυρα.

ΓΕΕΘΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «CLEMENCEAU 21»ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (24.02) η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ εντάχθηκε στην Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής. Η ανωτέρω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 21».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.

Στην Γαλλική επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» συμμετέχουν επιπρόσθετα των Γαλλικών και ναυτικές μονάδες, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Βελγίου και της Ιταλίας και θα πραγματοποιήσουν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κοινές προσπάθειες των συμμετεχουσών χωρών για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν

Ροή Ειδήσεων