ΕΘΝΙΚΑ

Ισχυρός ο άξονας Ελλάδας - Αιγύπτου: Ενίσχυση οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας θέλει ο Σίσι

Ισχυρός ο άξονας Ελλάδας - Αιγύπτου: Ενίσχυση οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας θέλει ο Σίσι
InTime

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπερήφανη η χώρα για τη συνεργασία μας να αναπτυχθεί περισσότερο ανάμεσα στους φιλικούς λαούς», ανέφερε ο ηγέτης της Αιγύπτου.

Μια ακόμα απόδειξη πως ο άξονας που έχουν δημιουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα με την Αίγυπτο, με τη συνεργασία και της Κύπρου, είναι ισχυρός και δεν μπορεί να διαρραγεί παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Άγκυρας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δόθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, στην οποία αναλύθηκαν τα θέματα που αφορούν τις δυο χώρες. Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει το Κάιρο, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τα θέματα της διμερούς συνεργασίας των δυο χωρών, ειδικότερα στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και της ενέργειας, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τα περιφερειακά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη Λιβύη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να ενισχυθεί η συνεργασία με την Αίγυπτο, είτε σε διμερές επίπεδο είτε στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας που περιλαμβάνει και την Κύπρο. Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία, αυτό θα πρέπει να συμβεί με τρόπο που να συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής διαβούλευση και συντονισμός σε όλα τα θέμα κοινού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η χώρα του είναι υπερήφανη για την εποικοδομητική συνεργασία με την Ελλάδα και τόνισε τις θετικές εξελίξεις που παρατηρεί τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στον τριμερή μηχανισμό, αναφέροντας πως εκτιμά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως η επιθυμία της Αιγύπτου είναι να αναπτυχθεί σε διάφορες πτυχές η συνεργασία με την Ελλάδα, με τρόπο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των συμφερόντων δυο φιλικών λαών, όπως υπογραμμίστηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα