ΕΘΝΙΚΑ

Διερευνητικές επαφές: Διάλογο σε «θολωμένα» νερά θέλουν οι Τούρκοι - Συνεχείς διπλωματικοί ελιγμοί

Διερευνητικές επαφές: Διάλογο σε «θολωμένα» νερά θέλουν οι Τούρκοι - Συνεχείς διπλωματικοί ελιγμοί

Από την πλευρά της η ελληνική διπλωματία ακολουθεί ιδιαίτερα προσεκτικά τα επόμενα βήματα για έναν εποικοδομητικό διάλογο με αυστηρή σειρά

Να αλλάζει συνεχώς την ατζέντα των συνομιλιών με διάφορα τεχνάσματα και ελιγμούς προσπαθεί συνεχώς η Άγκυρα. Μάλιστα, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δυο κρατών, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική διπλωματία, χωρίς να έχει «ωριμάσει» ο διάλογος των διερευνητικών προσπαθεί να θέσει στο τραπέζι συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά της η ελληνική διπλωματία ακολουθεί ιδιαίτερα προσεκτικά τα επόμενα βήματα για έναν εποικοδομητικό διάλογο με αυστηρή σειρά μετά τις διερευνητικές επαφές, τις πολιτικές διαβουλεύσεις και στο επόμενο βήμα την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών.

Η Αθήνα βολιδοσκοπεί τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς και τις εθνικιστικές, προσβλητικές και επιθετικές κατά καιρούς τοποθετήσεις όλων των υψηλόβαθμων αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οποίες κατά καιρούς εκτός από την Ελλάδα έχουν ενοχλήσει και άλλες ηγεσίες ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναφέρει ότι εφόσον συζήτησαν όλα τα θέματα στις πολιτικές διαβουλεύσεις, πλέον εστιάζει στην 14η Απριλίου και στη συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου ώστε να συζητήσουν για το Κυπριακό πριν τη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτά δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να επισκεφθεί αργότερα ο ίδιος την Αθήνα και τον άλλο είναι να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα.

Σε σχέση με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η Αθήνα απαντά ότι οι σχέσεις του δε βρίσκονται ακόμα σε αυτό το σημείο κι επανέρχεται στην προσέγγιση βήμα προς βήμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ με διπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους στην Ελλάδα