ΕΘΝΙΚΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τι συζήτησε με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας στο «Πεντάγωνο»

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τι συζήτησε με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας στο «Πεντάγωνο»

Η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Κινέζο ομόλογό του. 

Σε μια επίσκεψη που προφανώς συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον της Δύσης, μιας και παρατηρείται προσπάθεια της Κίνας να διεισδύσει στα Βαλκάνια, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υποδέχτηκε στο ελληνικό «Πεντάγωνο» τον Γουέι Φένγκε (Wei Fenge), στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Στην τελετή υποδοχής, παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Στην κορυφή της ατζέντας των δύο υπουργών Άμυνας, βρέθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, ως προς το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, αλλά και την εκπαίδευση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε στον Κινέζο ομόλογό του την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο κ. Φένγκε εξέφρασε την άποψη ότι καμία λύση δεν εξευρίσκεται με απειλή ή χρήση βίας, αλλά με οικοδόμηση καλής γειτονίας.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα, ως χώρες αρχαίων πολιτισμών, διατηρούν παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ενώ είναι σημαντική η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Μην ετοιμάζεστε! Τα στοιχεία που δείχνουν... απαγόρευση κυκλοφορίας