ΕΘΝΙΚΑ

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη – Ψάχνουν παντού τα ελληνικά υποβρύχια

Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη
InTime

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία καθώς την Πέμπτη (08.04) πραγματοποιήθηκαν 15 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της γειτονικής χώρας, τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας προετοιμάζονται για σημαντικές και μεγάλες ασκήσεις.

Συνεχίζει να ανεβάζει διαρκώς το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία. Την Πέμπτη (08.04) πραγματοποιήθηκαν 14 παραβιάσεις από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τύπου CN235, τα οποία λειτουργούν ως κατασκοπευτικά και φαίνεται πως αναζητούσαν τα ελληνικά υποβρύχια.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε άλλη μια παραβίαση από ένα ζεύγος αεροσκαφών τύπου F-16.

Οι παραβιάσεις έγιναν στο Ανατολικό Αιγαίο και άμεσα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή.

Τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των Τούρκων αναζητούσαν τα ελληνικά υποβρύχια Type214, τη στιγμή που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό προετοιμάζεται για την άσκηση «ΛΑΙΛΑΠΑ».

Σε αυτή, θα αναπτυχθούν δυνάμεις σε όλο το μήκος του Αιγαίου και προφανώς αυτό είναι που έχει προκαλέσει την αντίδραση αλλά και τις σπασμωδικές κινήσεις της Άγκυρας.

Την ίδια στιγμή, η Πολεμική Αεροπορία προετοιμάζεται για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση που θα διεξαχθεί στη Μεσόγειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.228 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 73 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 776 οι διασωληνωμένοι