ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας-Τσαβούσογλου: Τι θα συζητήσουν την Πέμπτη στην Άγκυρα - Γιατί μετατέθηκε η συνάντησή τους

Νίκος Δένδιας Μεβλούτ Τσαβούσογλου
INTIME

Αύριο, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα μετά τη μετάθεση του ραντεβού για μια ημέρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση, τελικά, την Πέμπτη στην Άγκυρα ομόλογό του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο (περίπου στις 19:00).

Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη των συνομιλίων διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται να συζητηθούν

  • οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές,
  • οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, και
  • οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στη Λιβύη και τη Συρία

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Ακολούθως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Δένδια δείπνο «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του Ραμαζανιού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Γιατί θα γίνει την Πέμπτη η συνάντηση

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν σήμερα, Τέταρτη, το απόγευμα στην Άγκυρα.

Όπως όμως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη διυπουργική τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, γεγονός που, εννοείται, απαιτεί τη συμμετοχή αμφότερων των υπουργών Εξωτερικών.

Έτσι ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαροθολομαίο, και θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση