ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: Οι «τίγρεις» του Αιγαίου στην «NATO Tiger Meet 2021» - Εντυπωσιακές εικόνες

Πολεμική Αεροπορία: Οι «τίγρεις» του Αιγαίου στην «NATO Tiger Meet 2021» - Εντυπωσιακές εικόνες

Πλάνα που κόβουν την ανάσα - Έπαθαν... πλάκα στο ΝΑΤΟ με τους Έλληνες πιλότους. 

Είναι οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ και το αποδεικνύουν σε κάθε άσκηση. Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας εντυπωσίασαν και πάλι με τις τις επιδόσεις, τον επαγγελματισμό και την μαχητικότητά τους, σε μια ακόμη εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Οι εικόνες που δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας από την «NATO Tiger Meet 2021» που διεξήχθη στην Πορτογαλία κόβουν την ανάσα, με τους Έλληνες πιλότους της 335 Μοίρας, να συνεκπαιδεύονται με εννέα συμμαχικές χώρες και να παραδίδουν... μαθήματα ετοιμότητας και ικανότητας στις εναέριες μάχες στους συναδέλφους τους των υπολοίπων χωρών, που και πάλι έπλεξαν το εγκώμιο των ελληνικών φτερών.

Πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή 2 έως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος των διεθνών δραστηριοτήτων που συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, η 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης έλαβε μέρος στην άσκηση «NATO Tiger Meet 2021», η οποία διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Beja της Πορτογαλίας.

H Μοίρα συμμετείχε με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced και ανάλογο προσωπικό, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος στην άσκηση σαράντα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα από εννέα χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Πολωνία.

Η 335 Μοίρα συμμετείχε σε αποστολές Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operations – COMAO), καλύπτοντας όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων (Defensive /Offensive Counter Air, Air Interdiction, Dynamic Targeting, Destruction of Enemy Air Defence και Opposing Forces), ημέρα και νύκτα, στον εναέριο χώρο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε μια ακόμη άσκηση του ΝΑΤΟ, η Τουρκία δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», επιβεβαιώνοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην TuAF, τόσο σε πιλότους όσο και σε αεροσκάφη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.402 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 56 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 647 οι διασωληνωμένοι