ΕΘΝΙΚΑ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Μητέρα πατρίδα η Τουρκία για την Κύπρο - Έχουμε την άδεια του Αλλάχ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Μητέρα πατρίδα η Τουρκία για την Κύπρο - Έχουμε την άδεια του Αλλάχ
AP Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μια φορά προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με την Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως η τουρκική κοινότητα του νησιού δέχεται στέρηση δικαιωμάτων και καταπίεση, τονίζοντας ότι μόνο με λύση δυο κρατών θα υπάρχει δικαιοσύνη. Ακραίο παραλήρημα για τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία» και την… άδεια του Αλλάχ να υπερασπιστεί το ψευδοκράτος.

Κατά τη διάρκεια παρουσίας της αρδευτικής σύνδεσης της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μια φορά επέλεξε επιθετική ρητορική και επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας για λύση δυο κρατών στην Κύπρο. Μια λύση που η Λευκωσία και η Αθήνα έχουν απορρίψει σε όλους τους τόνους και που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όμως, επιμένει να υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι στη Βόρεια Κύπρο είναι… καταπιεσμένοι και πως καταπατώνται τα δικαιώματά τους γιατί δεν τους επιτρέπεται να γίνουν ανεξάρτητο κράτος. Μάλιστα, τόνισε πως όσο δεν αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα στο ψευδοκράτος, δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν ξανά συζητήσεις και προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος της Κύπρο.

«Με το σύστημα των θαλάσσιων μεταφορών στέλνουμε 75 εκατ. κυβικά νερού τον χρόνο από την μητέρα πατρίδα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είπε αναφορικά με το έργο ο Ερντογάν. Αφού υποστήριξε πως θα υπάρχουν επιπλέον 156 εκατ. τουρκικές λίρες σαν έσοδα και επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας του εν λόγω έργου, πέρασε στο… πολιτικό σκέλος της τοποθέτησής του.

«Αυτοί που παραδίδουν τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων πίσω από κλειστές πόρτες έχουν τη νοοτροπία ότι η τουρκική κοινότητα δεν είναι ίση, αγνοούν ότι αποτελούν μια γάγγραινα για την Κύπρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Θέλω να συγχαρώ τον Τατάρ για την ηγεσία του και τη στάση του στη Γενεύη. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι η τουρκική πλευρά ευθύνεται για το αδιέξοδο. Η λύση για την Κύπρο πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα και όχι σε όνειρα».

«Για να υπάρξει νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να γίνει μεταξύ δυο κρατών και όχι μεταξύ δυο κοινοτήτων. Η κυρίαρχη ισότητα και το καθεστώς των Τουρκοκύπριων πρέπει να επιβεβαιωθούν. Μόνο τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Ερντογάν, πριν κάνει ακόμα πιο ακραίο και… εθνικοπατριωτικό τον λόγο του.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαθούν τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου. Σαν Τουρκία είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο, στο πλαίσιο των ιστορικών μας ευθυνών. Ενεργούμε με μια καρδιά και ένα χέρι. Δεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες που θα σταθούν μπροστά μας. Έχουμε την άδεια του Αλλάχ. Η Τουρκία είναι η πατρίδα και ο εγγυητής της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Θα είμαστε μαζί της και με τον λαό της, όπως είμαστε μέχρι σήμερα. Θα τους υποστηρίζουμε για να επικρατήσει η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες που δεν «βγήκαν» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.