ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ οι φρεγάτες στην Κρήτη - «Λόγχη» ισχύος και ετοιμότητας

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ οι φρεγάτες στην Κρήτη - «Λόγχη» ισχύος και ετοιμότητας

Εντυπωσιακές εικόνες από την εκτόξευση πυραύλων - Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν μικρά jet αεροπλανάκια ως πραγματικοί στόχοι - Σε πλήρη ετοιμότητα ο Στόλος την ώρα που ο Ερντογάν αθετεί τις υποσχέσεις στους Ευρωπαίους και σχεδιάζει να στείλει πλοία στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Μπορεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού το βασικό θέμα συζήτησης να είναι το ζήτημα της απόκτησης των νέων φρεγατών, ωστόσο, ο Στόλος μας δεν σταματά την επιχειρησιακή του δράση και εκπαίδευση.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης έχει πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων την ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των Μονάδων και για το λόγο αυτό το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμαχικές ασκήσεις, πέραν φυσικά των δικών του απαιτητικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού φρόντισε να θωρακίσει τα πλοία και τα υποβρύχια, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της χώρας μας σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και πραγματοποιώντας επίδειξη σημαίας σε όλα τα «καυτά» σημεία ενδιαφέροντος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλοία του Στόλου μας βρέθηκαν πριν μερικούς μήνες ακόμα και στον Περσικό Κόλπο, στέλνοντας μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας με τις αραβικές χώρες, αλλά και στην Άγκυρα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας όχι μόνο εκπαιδεύονται συνεχώς, αλλά διευρύνουν τις συμμαχίες με χώρες - «κλειδιά» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Οι «σύγχρονοι Θεμιστοκλείς» όπως εμφατικά τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επιθεώρηση του Στόλου, αφού ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την άσκηση «Καταιγίδα», με το σύνολο του Στόλου να βγαίνει στο Αιγαίο και να δίνει βροντερό παρών στο Αρχιπέλαγος, παρέμειναν εν πλω για τη διεξαγωγή της άσκησης «ΛΟΓΧΓΗ».

Ένα χρόνο μετά τη βύθιση του παροπλισμένου πλοίου «ΕΒΡΟΣ» από βολές που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχια, πλοία αλλά και αεροσκάφη, στην μεγάλη διακλαδική άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ Κρήτης και Καστελλόριζου, το Πολεμικό μας Ναυτικό άνοιξε και πάλι πυρ στην ίδια περίπου περιοχή. Συγκεκριμένα, από 15 έως 17 Ιουνίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κρήτης διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική Άσκηση «ΛΟΓΧΗ», με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης σχεδίασαν μια ακόμα απαιτητική άσκηση για τα πληρώματα, με χρήση πραγματικών πυρών από τις μονάδες επιφανείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φρεγάτες Type «S» του Στόλου μας εκτόξευσαν πυραύλους «Sea Sparrow» εκτοξεύτηκαν προς ιπτάμενο στόχο, ένα μικρό jet αεροπλανάκι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Πολεμικό Ναυτικό ως πραγματικός στόχος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Εκεί, βρέθηκε και η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, αποδεικνύοντας με την παρουσία τους τη σημασία που δίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή όπου οι Τούρκοι διαμηνύουν ότι θα στείλουν ερευνητικά σκάφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.