ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκική προπαγάνδα! Νεκρός Τούρκος διακινητής στον Έβρο, χρεώνουν στην Ελλάδα τον θάνατό του

O φράχτης στον Έβρο
O φράχτης στον Έβρο
ΑΡ

Η Άγκυρα «στήνει» προβοκάτσια στον Έβρο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών ένας Τούρκος πολίτης δέχθηκε ελληνικά πυρά απο την ελληνική πλευρά των συνόρων - Αμεση απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Για έναν 43χρονο πολίτη νεκρό από ελληνικά πυρά κοντά στην Αδριανούπολη, αναφέρονται με ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε μία νέα πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας.

Ο Mεχμέτ Ντουργκούν μαζί με έναν φίλο του πήγε σε νησίδα του ποταμού Έβρου για να πάρει βάρκες που χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες και δέχθηκε πυρά, όπως γράφουν τουρκικές εφημερίδες.

Άλλα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για λεκτικές αψιμαχίες με άτομα από την ελληνική πλευρά που φορούσαν πολιτικά ρούχα και άλλα για πυροβολισμό από Έλληνες στρατιώτες

Είναι προφανές ότι πρόκειται για υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη σε κάτι τέτοιο, αφού όπως αναφέρεται πήγαν να πάρουν από νησίδα του ποταμού Έβρου βάρκες που χρησιμοποιούνται για να περνάει κόσμος από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις της Άγκυρας και των τουρκικών ΜΜΕ και εκτός από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αν συνεχίσει την προπαγάνδα η Τουρκία θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο άνδρες πιθανότατα διαπληκτίστηκαν και ο ένας πυροβόλησε τον άλλον

Η πραγματικότητα ειναι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οτι πρόκειται για κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στον Έβρο. Οι δύο άνδρες που βρέθηκαν στην πλευρά της Τουρκίας πιθανότατα διαπληκτίστηκαν και ο ένας πυροβόλησε τον άλλον.

Το προκλητικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα yenicaggazetesi.com.tr, ωστόσο επιμένει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα και να ρίχνει νέο «λάδι στη φωτιά».

«Σύμφωνα με το DHA, ένας πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Ανδριανούπολη. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19.00 στο χωριό Adasarhanlı, στα ελληνικά σύνορα της περιοχής του Έβρου.

Σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στο Mεχμέτ Ντουργκούν και το φίλο του με κάποιους που φορούσαν πολιτικά ρούχα από την ελληνική πλευρά. Κατά τη διάρκεια της, ο Μεχμέτ Ντουργκούν πέθανε στο σημείο με μια σφαίρα που τον χτύπησε στο πρόσωπο, ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών που άνοιξε η ελληνική πλευρά.

Με τον θάνατο του Ντουργκούν, ο φίλος του επέστρεψε στο χωριό και ανέφερε το περιστατικό στις αρχές. Οι συνοριακές περιπολίες που εστάλησαν στην περιοχή πήραν το άψυχο σώμα του Ντουργκούν και τον μετέφεραν στο νεκροτομείο του Κρατικού Νοσοκομείου Έβρου.

Η Εισαγγελία του Meriç ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για το «συμβάν».

Στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος κινήθηκε και το «ρεπορτάζ» της INTEPENDENT Turkce, η οποία υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από Έλληνες στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έλληνες στρατιώτες πυροβόλησαν δύο φίλους που περπατούσαν κατά μήκος του ποταμού Έβρου στο χωριό Adasarhanlı της περιοχής Meriç της Αδριανούπολης. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, ο Μεχμέτ Ντουργκούν έχασε τη ζωή του και ο Σουλεϊμάν Σενέρ τραυματίστηκε»

Πρόκληση Τούρκου απόστρατου ναυάρχου:«Η Ελλάδα πίσω απο τις φωτιές στην Τουρκία»

Η νέα συντονισμένη επίθεση οπως φαίνεται από την ομοβροντία των δημοσιευμάτων για το περιστατικό στον Έβρο σημειώνεται μετά τις απίστευτες δηλώσεις του θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας» που επιχείρησε να εμπλέξει την Ελλάδα στις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα στη γειτονική χώρα.

Ο απόστρατος ναύαρχος -και τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας- Τζιχατ Γιαϊτζί έκανε λόγο για «τρομοκρατία» που δέχεται η Τουρκία από Ελλάδα και ΡΚΚ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου TVNET, ο επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, εκτόξευσε απροκάλυπτα αβάσιμες απειλές ενάντια στην Ελλάδα.

«Η φωτιά σε αυτούς τους τομείς δεν είναι τυχαία ή αμέλεια», είπε, σημειώνοντας ότι εδώ υπάρχει πρόθεση. «Το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή τρομοκρατική απειλή από τους Έλληνες και το PKK».

Mε πληροφορίες απο Evros.news

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Κάηκαν σπίτια, 16 άτομα τραυματίστηκαν