ΕΘΝΙΚΑ

Προβοκάτσια της Τουρκίας στον Έβρο με νεκρό Τούρκο: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύνορα Έβρος
Ο φράχτης στην περιοχή του Έβρου
ASSOCIATED PRESS / Giannis Papanikos

Ηχηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στο τουρκικό διάβημα για το περιστατικό που έγινε στην τουρκική πλευρά και αφορά λαθροδιακινητές - Διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ. 

Από το πρωί της Κυριακής, η Τουρκία, που βρίσκεται στο έλεος φονικών πυρκαγιών, με δημοσιεύματα στήνει προβοκάτσια, με νεκρό Τούρκο πολίτη από ελληνικά πυρά στις όχθες του ποταμού.

Η απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το δήθεν επεισόδιο αλλά και στην κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, ήταν άμεση.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους και επισημαίνει στην τουρκική πλευρά να φυλά τα σύνορά της.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετά το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε να διαψεύσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις της Άγκυρας και των τουρκικών ΜΜΕ και εκτός από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αν συνεχίσει την προπαγάνδα η Τουρκία θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις.

Το δήθεν περιστατικό, όπως παρουσιάζεται από τον τουρκικό Τύπο

Σε δημοσιεύματά του ο τουρκικός Τύπος αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Άλλα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για λεκτικές αψιμαχίες με άτομα από την ελληνική πλευρά που φορούσαν πολιτικά ρούχα και άλλα για πυροβολισμό από Έλληνες στρατιώτες.

Ελληνικής πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και συμπλοκής ατόμων που είχαν ανάμιξη, αφού όπως αναφέρεται πήγαν να πάρουν από νησίδα του ποταμού Έβρου βάρκες που χρησιμοποιούνται για να περνάνε κόσμο από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο ως θύμα ονομάζεται Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θοδωρής Ιακωβίδης: Η πρώτη του ανάρτηση στο Instagram – «Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω όλους»