ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Από τη μια αποστολή βοήθειας, από την άλλη παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο
Πυροσβεστικά αεροσκάφη περιμέναμε από την Τουρκία, μαχητικά έστειλε πάνω από το Αιγαίο.
InTime

Την ώρα που τόσο η Ελλάδα, όσο και η Τουρκία, έχει πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και η γειτονική χώρα δημόσια ανακοίνωσε ότι θα στείλει βοήθεια, μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αιγαίο και παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο!

Στις 9 Αυγούστου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας. Μάλιστα, η Τουρκία έκανε γνωστό πως θα στείλει σε βοήθεια δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δυο 24ωρα αργότερα, Τουρκικά αεροσκάφη – αλλά αυτή τη φορά μαχητικά – παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Συγκεκριμένα, τέσσερα F-16 με δυο εξ αυτών οπλισμένα, και ένα UAV, προχώρησαν σε τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και πέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Άμεσα τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν, για να γίνει η διαδικασία αναγνώρισης και αναχαίτισης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική που ακολουθείται, ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή. Αν μη τι άλλο, ήταν ακόμα μια απόδειξη πως δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση το να εμπιστευτεί κανείς την Τουρκία, ακόμα και όταν καίγεται… ο τόπος κυριολεκτικά και στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο - Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία