ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

 Εμφανής είναι ο εκνευρισμός της Τουρκίας με αφορμή τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και την προμήθεια των φρεγατών Belh@rra

Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές ανακοινώσεις του τουρικού ΥΠΕΞ για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, οι Τούρκοι προκαλούν ξανά.

Συγκεκριμένα, ζεύγος αεροσκαφών F-16 στις 11:26 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους στα 29.000 πόδια και στη συνέχεια, στις 11:27 δεύτερο ζεύγος F-16 προχώρησε σε υπερπτήσεις πάνω από τα ίδια νησιά στα 11.000 πόδια.

Αμέσως σηκώθηκαν τέσσερα ελληνικά μαχητικά, δύο από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου και δύο από τη Σκύρο, τα οποία σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στο ανατολικό Αιγαίο για να εντοπίσουν τους Τούρκους εισβολείς. Ακολούθησαν αερομαχίες, με τους Έλληνες χειριστές να εγκλωβίζουν «στα όπλα» τους Τούρκους που αποχώρησαν προς τα παράλια.

Οι Τούρκοι ωστόσο δείχνουν διάθεση για κλιμάκωση της έντασης και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να επιχειρήσουν και πάλι να παραβιάσουν το FIR Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, CN-235, εισερχόμενο ανατολικά της Ρόδου και κινούμενο βόρεια, επιχειρεί να «σκανάρει» και πάλι όλο το Αρχιπέλαγος, αναζητώντας εναγωνίως τα «αόρατα ελληνικά υποβρύχια. Οι Πολεμικές Μοίρες είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουν κάθε τουρκική πρόκληση, με την στρατιωτική ηγεσία να έχει δώσει σαφείς εντολές για: ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή!

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Τουρκία κατηγόρησε τη χώρα μας για «μαξιμαλιστικές θέσεις» σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο. «Τέτοιες μάταιες προσπάθειες αυξάνουν την αποφασιστηκότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των ''Τουρκοκυπρίων''», ανέφεραν οι Τούρκοι, εμφανώς... επηρεασμένοι από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Επιμένουν στους τσαμπουκάδες οι Τούρκοι: Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη (30/09) συνολικά 11 αεροσκάφη παραβίασαν 42 φορές το FIR Αθηνών, με έξι από τα οχτώ μαχητικά με την ημισέληνο να μπαίνουν οπλισμένα στο ανατολικό Αιγαίο.

Ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5 απογειώθηκαν και βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους που στην προσπάθεια των Ελλήνων για αναγνώριση επιχείρησαν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν δύο επικίνδυνες εμπλοκές με τα ελληνικά γεράκια να βάζουν τους Τούρκους στο στόχαστρο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Την ίδια ώρα, δύο ATR-72 και ένα CN-235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, «σκάναραν» όλο το ανατολικό Αιγαίο, παραβιάζοντας 28 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο αναζητώντας – μάταια – τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση σκύλου σε 4χρονο κοριτσάκι - Την δάγκωσε στο πρόσωπο

«Βόμβα» από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Ξέραμε για τον Νίκο» (vid)

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης