ΕΘΝΙΚΑ

Οικονόμου απαντά στην Τουρκία: Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις στη γειτονιά μας

Γιάννης Οικονόμου σε Τουρκία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση της Ελλάδας στην προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας
ΙΝΤΙΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση της Ελλάδας στην προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

«Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις στη γειτονιά μας» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην Τουρκία μετά την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που επιβεβαίωσε την νευρικότητα της Άγκυρας λόγω της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία.

«Καμία από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα δεν παρεκκλίνει από αυτά που ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και έχουν συνυπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη... Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις εδώ στη γειτονία μας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως πρόσθεσε η Ελλάδα είναι «συνηθισμένη σε αυτές τις αντιδράσεις, άλλα δεν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία» για να τονίσει τελικά ότι «η χωρά με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει».

Η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

«Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και για τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα όνειρο της Ελλάδος ότι μπορεί δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ ότι θα μπορέσει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστηκότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση σκύλου σε 4χρονο κοριτσάκι - Την δάγκωσε στο πρόσωπο

«Βόμβα» από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Ξέραμε για τον Νίκο» (vid)

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης