ΕΘΝΙΚΑ

Αδιανόητες προκλήσεις από Ακάρ: Η Ελλάδα διέπραξε 1,989 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα νησιά

Αδιανόητες προκλήσεις από Ακάρ: Η Ελλάδα διέπραξε 1,989 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα νησιά

Μετά τις πολεμικές ιαχές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη χθεσινή εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο υπ. Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δυναμιτίζει περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάνοντας λόγο για 1,989 παραβιάσεις της χώρας μας σε αποστρατικοποιημένα νησιά.

Και ενώ οι διπλωματικές αποστολές Ελλάδας - Τουρκίας ετοιμάζονται να καθίσουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι σε λίγες μέρες στο πλαίσιο του 63ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών, η τουρκική ηγεσία με προβοκατόρικες και βαρύγδουπες δηλώσεις - εμφανώς ενοχλημένη από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία - ανεβάζει τους τόνους και απειλεί ακόμη και με αποσταθεροποίηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.

Το πρωί του Σαββάτου ο υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, «διέπραξε μέσα στο 2021 1,989 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα νησιά».

«Η Ελλάδα με τις στρατιωτικές της συμφωνίες που υπογράφει προσπαθεί να δημιουργήσει μία ισορροπία απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις», λέει φανερά θορυβημένος από τις γαλλικές φρεγάτες που απέκτησε η Ελλάδα, τονίζοντας όμως πως η Τουρκία δεν μένει στα λόγια και δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις στο πλαίσιο της διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μία παραληρηματική ανακοίνωση, στην οποία απειλεί με ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αφορμή τις έρευνες που θα ξεκινήσει το πλοίο Nautical Geo την Κυριακή στην κυπριακή ΑΟΖ, το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε - για ακόμα μια φορά - την Ελλάδα και την Κύπρο ότι αυξάνουν την ένταση, κάνοντας λόγο για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις θαλάσσιας δικαιοδοσίας από πλευράς τους και παραβιάσεις της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» και για «μονομερείς ενέργειες» που «απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν συνεχίζονται - Οι «κραυγές» για το Αιγαίο και το... μπάσκετ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Ο 47χρονος είχε πιάσει τον σταυρό το 2019 στη Στυλίδα, όταν τσακώθηκε ο Γκλέτσος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν! - Η ώρα και το κανάλι (vids+pics)