ΕΘΝΙΚΑ

Κύπρος: Επιστολή Αναστασιάδη στον ΟΗΕ - Εγκαλεί την Τουρκία για νέες μονομερείς, έκνομες ενέργειες

O Νίκος Αναστασιάδης
O Νίκος Αναστασιάδης
ΑΡ

Επιστολή  προς τον γ.γ. του ΟΗΕ απέστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καταγγέλλοντας τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Καρπασία, απέστειλε στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα την ενεργότερη εμπλοκή του με τον άμεσο διορισμό ειδικού απεσταλμένου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, ο κος Αναστασιάδης επανέλαβε προς τον γενικό γραμματέα την αποφασιστικότητα και πολιτική του βούληση να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την τουρκοκυπριακή ηγεσία προς επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ