ΕΘΝΙΚΑ

Κυπριακό: Επικίνδυνο λεκτικό ολίσθημα Λαβρόφ

Κυπριακό: Επικίνδυνο λεκτικό ολίσθημα Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ένα λεκτικό ολίσθημα και όχι για πρώτη φορά, ο Ρώσος Πρόεδρος Σεργκέι Λαβρόφ άφησε τους πάντες στη Λευκωσία άφωνους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, έφερε ως παράδειγμα την μοιρασμένη Κύπρο.

Θέλοντας να δικαιολογήσει τη θέση της για συνομιλίες ανάμεσα στο Κίεβο και της αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ, ο Λαβρόφ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη στάση της ΕΕ που δεν ασκεί πίεση στο Κίεβο να συνομιλήσει με τους αυτονομιστές.

«Σε κάθε άλλη σύγκρουση που έχουν αντιμετωπίσει τα Ηνωμένα Έθνη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Δύση δεν απορρίπτει την αρχή των χωρών να συμμετέχουν σε άμεσο διάλογο. Οι συμφωνίες του Μινσκ εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ψήφισμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Κίεβο, το Ντόνετσκ, το Λουγκάνσκ είναι τα μέρη της διένεξης. Δείτε την Κύπρο. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου έχει ανακηρυχθεί ανεξάρτητη μονομερώς από τον βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα των εκπροσώπων της Βόρειας Κύπρου να συμμετέχουν στον διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά Λαβρόφ δεν άφησε καθόλου αδιάφορη τη Λευκωσία αλλά προκάλεσε έντονο προβληματισμό καθώς ως γνωστό ο πολύπειρος Ρώσος διπλωμάτης γνωρίζει πολύ καλά το κυπριακό και τις ιδιαιτερότητες του, γεγονός που απομακρύνει το σενάριο να πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα.

Αναφορά σε κράτος της Βόρειας Κύπρου έκανε εξάλλου σε παλαιότερη συνέντευξη του και ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος ο οποίος ουδέποτε έσπευσε να ανασκευάσει.

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις