ΕΘΝΙΚΑ

Υπουργείο Εξωτερικών: Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Υπουργείο Εξωτερικών: Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, καλώντας για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Εκτός του πολέμου στην Ουκρανία, φαίνεται πως και οι σχέσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν διάγουν ξανά περίοδο έντασης. Στο πολύπαθο ΝαγκόρνοΚαραμπάχ υπάρχει έντονη στρατιωτική κινητικότητα, με τη Ρωσία μάλιστα να κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε την εκεχειρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν ένα παρατηρητήριο και πραγματοποίησαν «τέσσερις επιδρομές με drone τύπου Bayraktar» στις δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κοντά στην περιοχή Φαρούκ.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, με μήνυμα στο Twitter εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τα πρόσφατα επεισόδια & την προέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στο Nagorno-Karabakh. Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό τους, την απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων στις αρχικές τους θέσεις & το σεβασμό της Συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020», αναφέρει χαρακτηριστικά.