ΕΘΝΙΚΑ

Στρατός Ξηράς: Γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στη Σχολή Πεζικού

Στρατός Ξηράς: Γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στη Σχολή Πεζικού
Οι πολεμικές σημαίες του Στρατού Ξηράς
Newsbomb.gr/Βασίλης Σκουλαράκος

Πάντα δίπλα στα στελέχη και τους στρατεύσιμους ο τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος εμπνέοντάς τους τόλμη, ανδρεία, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, θάρρος και αντοχή.

Τον Προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τίμησε σήμερα (29/04) ο Στρατός Ξηράς, στη διάρκεια ειδικής εκδηλώσεως που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά και φυσικά του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε τον προστάτη του Στρατού Ξηράς σε μια λαμπρή τελετή. Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα και σας μεταφέρει τις εικόνες:

Ο συνδυασμός της εορτής του Στρατού Ξηράς, με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Διότι, η εικόνα του έφιππου Αγίου συνόδευε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του λαού μας από τα βυζαντινά χρόνια, ως προστάτης του φιλοχρίστου και ενδόξου Στρατού μας.

Για το λόγο αυτό, ο Στρατός Ξηράς, θέτει το έργο, την αποστολή και την επιτυχία του, κάτω από τη σκέπη του προστάτη και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, ο οποίος καθοδηγεί τα ελληνικά στρατεύματα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος, καταγράφοντας σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών.

Στις μέρες μας, η δράση του Στρατού Ξηράς δεν είναι μόνο επί του πεδίου. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας. Η προσφορά τους εκδηλώνεται με κάθε μορφής συμμετοχή και δραστηριότητα, όπως η νοσηλευτική αρωγή, η συνδρομή στη βελτίωση της ζωής κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, η συνδρομή στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η συνεισφορά τους στην οικονομική δραστηριότητα των περιοχών, όπου εδρεύουν, και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές, όπου πλέον των άλλων είναι μεγάλη η προσφορά τους και στον ηθικό - ψυχολογικό τομέα.

Όλη αυτή η παρουσία και προσφορά του αναγνωρίζεται και εκτιμάται τόσο από την ελληνική Πολιτεία, όσο κυρίως από τον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράζει την απεριόριστη εμπιστοσύνη του, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του στα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συνομίλησε μέσω δορυφορικής σύνδεσης με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους στο Φυλάκιο του Αγαθονησίου, στους οποίους ευχήθηκε χρόνια πολλά και η χάρη του Αγίου Γεωργίου να τους προστατεύει.