ΕΘΝΙΚΑ

Απύθμενο τουρκικό θράσος: «Οι Έλληνες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου», λέει το υπ. Άμυνας

Τουρκία
«Οι Έλληνες διέπραξαν θηριωδίες πριν από ένα αιώνα»
AP

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, διαστρεβλώνοντας με θράσος την καταγεγραμμένη ιστορία σημειώνει ότι η Ελλάδα, πραγματοποίησε  έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Την σκυτάλη από την κατάπτυστη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, παίρνει το υπουργείο Άμυνας της γείτονας χώρα, το οποίο σημειώνει στο ίδιο μήκος κύματος, ότι οι Έλληνες διέπραξαν θηριωδίες πριν από ένα αιώνα, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει την ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας διαστρεβλώνοντας με θράσος την καταγεγραμμένη ιστορία σημειώνει ότι η Ελλάδα, πραγματοποίησε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με σφαγές παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων στην Ανατολία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς για τον ‘Πόντο’ των ελληνικών αρχών, που αρνούνται κάθε είδους ορθολογική και λογική αλήθεια και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στο δικό τους λαό όσο και σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά την επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φρικαλεότητες βαμμένες με αίμα των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν την Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, οι βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καταγράφηκε στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως έχθρες με την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, ματαιοπονούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ρητορική, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, βλάπτει και τον ελληνικό λαό…».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες παρουσιάζουν με λάθος τρόπο την ιστορία

Νωρίτερα με μια ανιστόρητη ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ επιχείρησε να απαντήσει στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς», συνεχίζει η ανακοίνωση

Παράλληλα οι Τούρκοι μας κάνουν συστάσεις και μας καλούν να αναγνωρίσουμε ότι εμείς είμασταν εκείνοι που κάναμε εγκλήματα πολέμου όταν «εισβάλλαμε στην Ανατολία».

Στο τέλος της κατάπτυστης ανακοίνωσής του αναφέρουν, όπως προαναφέραμε, ότι δεν θα έπρεπε να μιλάμε για γενοκτονίες αφού εμείς σφαγιάσαμε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά.

Διαβάστε επίσης:

Σε «βέρτιγκο» ο Ερντογάν μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Χρωστάνε κι όμως τους δίνουν όπλα