ΕΘΝΙΚΑ

Τον χαβά της η Τουρκία: «Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι ελληνικές των Ελληνοκυπρίων»

Τον χαβά της η Τουρκία: «Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι ελληνικές των Ελληνοκυπρίων»
O αντιπρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε νέες προκλήσεις με αφορμή το Κυπριακό
AP

O αντιπρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε νέες προκλήσεις με αφορμή το Κυπριακό

Τη σκυτάλη της πρόκλησης πήρε από τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, καθώς μετά από συνάντηση που είχε με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ουνάλ Ουστέλ, είπε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να γνωρίζει ότι οι προκλητικές της ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Μιλώντας για το Κυπριακό ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι «στην τελευταία άτυπη συνάντηση, που έγινε μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η τουρκική πλευρά πρότεινε μια λύση που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των δύο πλευρών στο νησί. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πλήρως αυτό το όραμα. Η προσέγγισή μας στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται για την αναζωογόνηση των Βαρωσίων όσον αφορά την οικονομία, τον τουρισμό και την κοινωνική ζωή δεν έχει αλλάξει».

Επιμένοντας, δε, στη γραμμή της προκλητικής ρητορικής ο Φουάτ Οκτάι συνέχισε: «Όσοι εμποδίζουν την ενσωμάτωση των Βαρωσίων στο νησί εδώ και χρόνια απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις λύσης, δεν έχουν το δικαίωμα να πουν λέξη για τις δραστηριότητες που έχει κάνει και θα κάνει εδώ η τδβκ. Όπως έχουν επανειλημμένα τονίσει οι αρχές της τδβκ, τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων θα γίνονται σεβαστά σε όλα τα βήματα που θα γίνουν στα Βαρώσια».

Από την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Τουρκίας δεν ξέφυγε και η ανατολική Μεσόγειος λέγοντας ότι «υποστηρίζουμε σθεναρά τις δίκαιες αντιδράσεις της τδβκ στις δραστηριότητες υδρογονανθράκων που διεξάγει μονομερώς η ελληνοκυπριακή διοίκηση στην ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να γνωρίζει ότι οι προκλητικές της ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Σχετικές ειδήσεις