ΕΘΝΙΚΑ

Ακραία προπαγάνδα από τον εθνικιστή Μπαχτσελί: «Ο Μητσοτάκης θέλει σύγκρουση με την Τουρκία»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί
«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της»
AP

Να «βαφτίσει το ψάρι κρέας» επιχειρεί για μια ακόμη φορά το τουρκικό καθεστώς, αυτή φορά μέσω του ακραίου εθνικιστή ηγέτη των «γκρίζων λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Όσο τα προβλήματα της Τουρκίας θα διογκώνονται, όσο τα τείχη της διεθνούς απομόνωσης θα υψώνονται, όσο η οικονομία θα καταρρέει, τόσο ο Ερντογάν θα ψάχνει εναγωνίως για μια επιτυχία σε ένα τουλάχιστον από όλα αυτά τα μέτωπα που έχει ανοίξει και συνεχίζει να ανοίγει. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πείσει, αφενός τον εαυτό του ότι είναι πράγματι ο «εκλεκτός» του Αλλάχ, όπως ο ίδιος ψευδαπατάται, αφετέρου τους Τούρκους πολίτες, που συνεχίζουν να τον πιστεύουν, μεθυσμένοι από τους φανατισμούς και τις μισαλλοδοξίες που τους ποτίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε και πάλι «μύδρους» κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας μάλιστα προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν στη συνέχεια δήλωσε ευθαρσώς ότι η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο λέγοντας ότι είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο ίδιος το πήγε ακόμη πιο μακριά χαρακτηρίζοντας το Κυριάκο Μητσοτάκη, «όργανο των ξένων δυνάμεων, σαν τους παππούδες του» και πως προβαίνει σε προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

«Ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις