ΕΘΝΙΚΑ

Οι Τούρκοι τα βάζουν τώρα και με τον Χαρδαλιά - «Απαγορεύουν» να επισκέπτεται νησιά του Αιγαίου

Νίκος Χαρδαλιάς
Ενόχληση στην Άγκυρα έχει προξενήσει ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς
Intime News

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα ότι από τις αρχές του 2022 έχει προβεί σε 953 παραβιάσεις

Ενόχληση στην Άγκυρα έχει προξενήσει ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να επιθεωρήσει τόσο την ετοιμότητα όσο και να καταγράψει το υψηλό ηθικό των ελληνικών δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα ότι από τις αρχές του 2022 έχει προβεί σε 953 παραβιάσεις, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις επισκέψεις του Έλληνα υφυπουργού Άμυνας στα ελληνικά νησιά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατά την επίσημη ενημέρωση του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα προπαγανδιστικό παραλήρημα, αναφέρει ότι ο κ. Χαρδαλιάς θα πρέπει να... παίρνει άδεια για να επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει προχωρήσεις σε 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις επισκέψεις των Ελλήνων υπουργών στα νησιά.

Ο Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα ανέφερε συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα παρανομεί στο Αιγαίο και ειδικότερα στα νησιά «μη στρατιωτικοποιημένου καθεστώτος», τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης, με 953 παραβιάσεις εκ των οποίων οι 316 έγιναν από πλοία του πολεμικού ναυτικού, όσο και οι 637 από τα πολεμικά αεροσκάφη συμπεριλαμβάνοντας και 73 επισκέψεις επισήμων στα νησιά, οι 24 από τις οποίες έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Η κατηγορία αυτή έρχεται από τη Σμύρνη, την έδρα της Στρατιάς του Αιγαίου των 130.000 στρατιωτών, που σχηματίστηκε το 1975 και ως μοναδική αποστολή της έχει την εισβολή σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις