«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»

ΕΘΝΙΚΑ

Δεν σταματάει τις προκλήσεις το δίδυμο Τσαβούσογλου-Ακάρ: «Παραβάτης» του Διεθνούς Δικαίου η Ελλάδα

Δεν σταματάει τις προκλήσεις το δίδυμο Τσαβούσογλου-Ακάρ
Δεν σταματάει τις προκλήσεις το δίδυμο Τσαβούσογλου-Ακάρ
AP PHOTO

«Παραβάτης» η Ελλάδα, λέει ο Τσαβούσογλου - Έφτασαν μπροστά στη μύτη μας» λέει ο Ακάρ

Οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν σταματούν τις προκλήσεις... Για ακόμα ένα 24ωρο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη χώρα μας ως «παραβάτη» που «πρέπει να μάθει από την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής»...

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τη χώρα μας «παραβάτη» του Διεθνούς Δικαίου με αιχμή την στρατιωτικοποίηση των νησιών. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την «ξεκάθαρη παραβίαση».

«Αλλά ειδικά στα νησιά που βρίσκονται κοντά μας, δηλαδή στα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης και την Ειρηνευτική Συμφωνία των Παρισίων του 1947, είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι η Ελλάδα τα στρατιωτικοποιει. Το φέραμε επίσης στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ», «το ίδιο (αναφέραμε) και σε άλλες χώρες.Το φέραμε στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση», τόνισε ο Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Ακάρ ξαναχτύπησε: Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής

Από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ, μίλησε ξανά με υποτιμητικά και ψευδή λόγια για τη χώρα μας...

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μετά το Καστελόριζο θυμήθηκε τη Μικρασιατική Καταστροφή καλώντας προκλητικά την Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία».

Οι αναφορές Ακάρ έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει» με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να αναφέρεται στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – «Μεγάλη Νίκη» για την Τουρκία - λέγοντας αρχικά ότι με αυτήν «μπήκε τέλος στην άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα».

Στη συνέχεια και ανεβάζοντας τους τόνους ο Χουλουσί Ακαρ απευθυνόμενος στην Ελλάδα την κάλεσε να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάνοντας ξανά το «άσπρο-μαύρο» υποστήριξε ότι είναι η Τουρκία που καλεί σε διάλογο και Έλληνες πολτικοί που χρησιμοποιούν προκλητικούς τόνους σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Φρόντισε, ωστόσο, να συμπληρώσει πως «ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Σχετικές ειδήσεις