ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη - «Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν»

Τουρκία: Το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη  - «Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν»
INTIME

Σεισμός στην Τουρκία: Ένα ηχηρό μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης έστειλε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, την ώρα που η ελληνική ΕΜΑΚ, δίνει μάχη για να σώσει ζωές στα συντρίμμια.

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε στους Τούρκους, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης « «Κάποια στιγμή οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι όχι απλώς δεν είμαστε εχθροί τους, αλλά είμαστε και πιθανότατα οι καλύτεροι φίλοι που θα μπορούσαν να έχουν ποτέ». Ο Έλληνας πρέσβης βεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες θύματα των σεισμών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Χριστόδουλος Λάζαρης ανέφερε ακόμα: «Υπάρχουν πολυάριθμες εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από τους Τούρκους πολίτες. Έχουν υπάρξει και επαφές μεταξύ των ηγεσιών μας. Από εκεί και πέρα, τι θα γίνει σε μήκος χρόνου, θα εξαρτηθεί από πάρα πολλούς παράγοντες. Οπωσδήποτε το κλίμα το γενικότερο δείχνει μια χαλάρωση»

«Έχουμε να κάνουμε μια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, ενδεχομένως μία από τις βαρύτερες που έχουν συμβεί στην περιοχή μας. Μέχρι στιγμής οι επίσημες καταγραφές μιλούν για 8.000 θύματα και έναν τεράστιο αριθμό ατόμων που είναι εκτός κατοικιών τους σημείωσε ο Έλληνας πρέσβης.

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός στην Τουρκία: Επιτυχημένος ο απεγκλωβισμός της 20χρονης Αϊρίν - Η αυτοθυσία των διασωστών

Σεισμός στην Τουρκία: Ξαναξεκίνησε για το Ιντσιρλίκ η δεύτερη ανθρωπιστική αποστολή της Ελλάδας

Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 11.700 οι νεκροί - Μάχη με το χρόνο και το ψύχος στα χαλάσματα