ΕΘΝΙΚΑ

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το μεσημέρι της Δευτέρας (20/3).

Στις 14:00 της Δευτέρας (20/3), θα γίνει η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία. Η παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των δύο.

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Δένδιας είχε ταξιδέψει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας λίγο μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου, όντας ένας από τους πρώτους υπουργούς άλλης χώρας που επισκέφτηκε τους πληγέντες. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον είχε υποδεχθεί ευχαριστώντας τον ιδιαίτερα για τη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Τουρκία.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται, μάλιστα, μετά τη συνάντησή τους να κάνουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Κατ’ αρχάς, στο Συμβούλιο σήμερα θα συζητήσουμε για τα ζητήματα που προκύπτουν από την συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη Μαριούπολη δεν βοηθάει καθόλου, βεβαίως, την ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Josep Borrell για την πολύ σημαντική επιτυχία της συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ. Και, τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι στις 13:00 θα συναντηθώ με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Mevlüt Çavuşoğlu. Ευχαριστώ», ήταν η δήλωση που έκανε ο κ. Δένδιας κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.