ΕΘΝΙΚΑ

Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού

Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού

Θετική έκβαση είχε το αίτημα της Ελλάδας προς την Τουρκία για έκδοση του πατέρα του μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου. 

Στην Ελλάδα θα εκδοθεί, έπειτα από αίτημα της χώρας μας προς την Τουρκία, ο πατέρας του μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη και βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον ΥΠΕΞ Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος τον ενημέρωσε για την θετική έκβαση τουαιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα του Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την θετική και άμεση απάντηση της. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης.

Θυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις τουρκικές αρχές για τη μεταφορά κρατουμένου από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα του πατέρα του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος σε νέα επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Süleyman Soylu, ενημερώθηκε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ελληνικό αίτημα έκδοσης. Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης και την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Ο πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού, Νίκου Ναλμπάντη θα εκδοθεί στην Ελλάδα και θα εκτίσει στη χώρα μας την ποινή του. Ο Σοϊλού τόνισε στον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά του, αφού η Τουρκία έστειλε τα συλληπητήριά της στη χώρα μας για την τραγωδία στα Τέμπη, κάτι που είχε κάνει και η Ελλάδα μετά τον φονικό σεισμό στη γείτονα.

Ο Νίκος Ναλμπάντης ήταν μηχανοδηγός και βρισκόταν ως επιβάτης στην μοιραία αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Την είδηση του θανάτου του 28χρονου έκανε γνωστή η σύντροφος του Νίκου Ναλμπάντη με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.