ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Νέα ακραία πρόκληση Μπαχτσελί – «Η Κύπρος είναι τουρκική»

Τουρκία: Νέα ακραία πρόκληση Μπαχτσελί – «Η Κύπρος είναι τουρκική»
YouTube.

Ο επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» επανήλθε με νέα πρόκληση.

Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι εμμένουν στην «εμπρηστική» ρητορική, στον απόηχο της επίθεσης εναντίον ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών, από Τουρκοκυπρίους που μετέβησαν στην περιοχή από τα κατεχόμενα, για την εκτέλεση εργασιών εντός της «Νεκρής Ζώνης».

Μετά τους Τσελίκ, Τσαγατάι, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, ήταν σειρά του κυβερνητικού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να δώσει συνέχεια στους προκλητικούς ισχυρισμούς.

Σήμερα (20/08), το εθνικιστικό κόμμα των «Γκρίζων Λύκων» δημοσίευσε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω του οποίου «επιχειρείται να σταλεί ένα ιστορικό μήνυμα», όπως επισημάνθηκε. Συγκεκριμένα, διακρίνεται ο Μπαχτσελί να περπατά στο γραφείο του, φορώντας μαύρα άρβυλα στρατού, ενώ ακούγεται το τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις, αγάπη μου». Η λεζάντα του βίντεο αναφέρει: «Η Κύπρος είναι τουρκική».

Νωρίτερα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε υποστηρίξει για το συμβάν στην Πύλα ότι «η κυβέρνηση της “ΤΔΒΚ” έδωσε στα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την απάντηση που τούς άξιζε και εξάλειψε τις απερίσκεπτες προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της· έχει δίκιο, οι παρεμβάσεις στην περιοχή είναι σωστές και έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

Το παρασκήνιο της εμφάνισης του Μπαχτσελί με στρατιωτικά άρβυλα

Με τις μπότες που φορά, ο Μπαχτσελί επιχειρεί να αντιγράψει τον Κεμάλ Ατατούρκ και ένα επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή εκείνον και έναν Ιταλό αξιωματούχο, την περίοδο των υπογραφών της Συνθήκης της Λωζάνης.

Την περίοδο εκείνη, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Άγκυρα είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ατατούρκ, αίτημα το οποίο αποδέχθηκε, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιταλός διπλωμάτης ζήτησε από την Τουρκία την παραχώρηση της Αττάλειας και της Ρόδου. Τότε, ο Ατατούρκ μετέβη στο διπλανό δωμάτιο, φόρεσε τα στρατιωτικά του ρούχα και τα μαύρα άρβυλα και επέστρεψε στη συνάντηση. Αυτή η εξέλιξη φέρεται να «τρόμαξε» τον Πρέσβη, ο οποίος αποχώρησε άπραγος.

Σχετικές ειδήσεις