«Πυρά» Τουρκίας εναντίον της Britannica επειδή παρουσιάζει ελληνικά τα νησιά του Αιγαίου

Για «σκάνδαλο» κάνει λόγο το Ναυτιλιακό και Παγκόσμιο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Τουρκίας, «εκτοξεύοντας» απειλές προς τη διάσημη εγκυκλοπαίδεια.

«Πυρά» Τουρκίας εναντίον της Britannica επειδή παρουσιάζει ελληνικά τα νησιά του Αιγαίου
BRITANNICA.COM
1'

Σήμερα (04/09), η τουρκική πλευρά προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα τη συνεχή πολιτική προκλήσεων και «εμπρηστικών» δημόσιων τοποθετήσεων. Αφορμή αποτέλεσε η ενέργεια της –παγκοσμίου φήμης– εγκυκλοπαίδειας Britannica να παρουσιάσει τα νησιά του Αιγαίου ως ελληνικά.

Το Ναυτιλιακό και Παγκόσμιο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Τουρκίας έγραψε ότι αυτή η πράξη είναι «σκανδαλώδης», καλώντας, μάλιστα, τους εθνικιστές πολίτες να αντιδράσουν. «Η Britannica εμφανίζει ολόκληρη τη “Θάλασσα των Νήσων” ως ελληνικό έδαφος», έγραψε το Κέντρο, χαρακτηρίζοντας ως «σκάνδαλο» τον χάρτη της εγκυκλοπαίδειας, στο λήμμα για την Ελλάδα.

Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ο «ενορχηστρωτής» της επιθετικής ρητορικής

Ο απόστρατος Ναύαρχος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων και Διευθυντής του Ναυτιλιακού και Παγκόσμιου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της γείτονος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, είναι γνωστός για τις θεωρίες του, περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Μέσω της σημερινής (04/09) ανάρτησης, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπατριώτες του, προκειμένου να συγκεντρωθούν, να επικοινωνήσουν με την έδρα της εταιρείας στο Σικάγο και να εκφράσουν την οργή τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή