ΕΘΝΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για Σούνακ: «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας»

Κυριάκος Μητσοτάκης για Σούνακ: «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας»

«Εγώ δεν έκανα τίποτα, μόνο η παρουσία μου», είπε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός ερωτώμενος σχετικά με την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντησή τους

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί την ψυχραιμία της απένταντι στις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, μετά και την αγενή στάση του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό που προκάλεσε μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.

Μετά από έναν γύρο δηλώσεων του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος ωστόσο δέχθηκε έντονες επικρίσεις, με μεγάλα διεθνή ΜΜΕ να μιλούν για «φάουλ» του Ρίσι Σούνακ και να τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την αποχώρησή του από την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ, αναφέρθηκε στο θέμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος για την απρέπεια του Σούνακ, φέρεται να απάντησε χαριτολογώντας: «Εγώ δεν έκανα τίποτα, μόνο η παρουσία μου», ενώ συμπλήρωσε «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας».

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά είχε στείλει το μήνυμα πως «στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει».

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός μετράει «αυτογκόλ» καθώς διεθνή ΜΜΕ, συμπερλαμβανομένων και βρετανικών, επικρίνουν τόσο την στάση του, όσο και την εμμονή του Ηνωμένου Βασιλείου να μην επιστρέψει τα Μάρμαρα στην Αθήνα.

Ενδεικτικό είναι, ότι ο Guardian, «στολίζει» τον Σούνακ, κάνοντας λόγο για παιδί που παίζει σε παιδική χαρά, και ζητά ξεκάθαρα την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Οι«Times» του Λονδίνου, δίνουν και μια άλλη διάσταση με τον Μάικλ Μπίνιον να δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του μουσείου και της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά εφόσον οι Εργατικοί σχηματίσουν κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο. Εξήγησε δε, πως η στάση Σούνακ οφείλεται σε σειρά εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο Μπίνιον είναι ο συγγραφέας του άρθρου με το οποίο οι Times άλλαξαν στάση στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και ζητούν την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις