Τομές από τον Αντώνη Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ

NEWSBOMB

Τομές από τον Αντώνη Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ

Ισότιμο μέλος του ΚΥΣΕΑ και με εκτελεστικά καθήκοντα ο εκάστοτε αρχηγός ΓΕΕΘΑ με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Ριζοσπαστική χαρακτηρίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να δώσει ψήφο στον εκάστοτε αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ.

Πρόκειται για την πρώτη, μετά το 1974, απόδοση εκτελεστικής – κυβερνητικής ευθύνης προς τη στρατιωτική ηγεσία όσον αφορά σε θέματα εθνικής αμύνης και ασφαλείας. Όπως εξηγούν έμπειροι αξιωματικοί, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναγορεύθηκε σε ισότιμο μέλος του ΚΥΣΕΑ με λόγο και κρίση αναλόγου επιπέδου με τους υπουργούς, επομένως μπορεί να τοποθετηθεί ισότιμα σε ό,τι αφορά διαχείριση κρίσεων, προαγωγές και αποστρατείες ανωτάτων αξιωματικών, εξοπλιστικά προγράμματα και εθνικά θέματα.

Στρατιωτικοί αναλυτές πάντως σημειώνουν ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ελήφθη με εσπευσμένο χαρακτήρα αν ληφθούν υπ’ όψιν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή και τη στάση της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες. Επίσης, αναμένεται η δρομολόγηση εξελίξεων όσον αφορά στη συγκρότηση και τη λειτουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, οργάνου το οποίο κρίνεται απαραίτητο ιδίως στην παρούσα περίοδο.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved