Μείωση της στρατιωτικής θητείας στα Κατεχόμενα

Newsbomb

Μείωση θητείας κατά τρείς και τέσσερις μήνες σε στρατιώτες και σε δόκιμους, έφεδρους αξιωματικούς και λοχίες αντίστοιχα, προβλέπει η πρόταση «νόμου» που κατατέθηκε χθες στην ψευδοβουλή για τροποποίηση της στρατιωτικής θητείας στα κατεχόμενα.

Όπως επισημαίνει ο τ/κ Τύπος, το θέμα έχει πολυσυζητηθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την μείωση της στρατιωτικής θητείας στην Τουρκία. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι την πρόταση «νόμου» κατέθεσε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Αμπάς Σινάϊ και θα αρχίσει να συζητείται τον Ιανουάριο στην «επιτροπή νομικών και πολιτικών υποθέσεων» της «βουλής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τους αξιωματικούς η θητεία μειώνεται από 12 σε 8 μήνες και για τους στρατιώτες από 15 σε 12 μήνες. Όσοι εκ των αποφοίτων πανεπιστημίων έχουν κερδίσει το δικαίωμα να γίνουν λοχίες ή έφεδροι αξιωματικοί μπορούν να επιλέξουν μειωμένη θητεία ως απλοί στρατιώτες που θα είναι 6 μήνες. Οσοι είναι απόφοιτοι λυκείων και διετών τίτλων σπουδών αντί για 15 μήνες που ήταν πριν θα μπορούν να κάνουν θητεία 8 μηνών.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved