ΕΘΝΙΚΑ

Ελλάς - Ρωσία: Συμμαχία και επισήμως

Ελλάς - Ρωσία: Συμμαχία και επισήμως

Στη...Σιβηρία πάει ο Αβραμόπουλος!Όχι ως ...εξόριστος, αλλά ως προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του, τον οποίο υποδέχθηκε χθες στην Αθήνα!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λοιπόν θα μεταβεί εκεί ως ...τουρίστας για να παρακολουθήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν εκεί, μετά από σχετική πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του κ. Σεργκέϊ Σοϊγκού, με τον οποίο είχε χθες μακρά και εγκάρδια συνομιλία για τις διμερείς αμυντικές σχέσεις.

Ως καλός διπλωμάτης -και ...απόγονος του Ξενίου Διός- ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ανταπέδωσε την πρόσκληση και τον κάλεσε να έλθει ως τουρίστας με την οικογένειά του στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι, όπως κάνουν εκατομμύρια άλλοι Ρώσοι.

Μάλιστα, ο κ. Σοϊγκού μετέφερε στον κ. Αβραμόπουλο την ιδιαίτερη εκτίμηση και συμπάθεια που τρέφει προς το πρόσωπό του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο πιο σημαντικός υπουργός Εξωτερικών του πλανήτη όπως λένε στον ΟΗΕ, ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ. Ο κ. Λαβρόφ μάλιστα ήταν εκείνος που κανόνισε το ραντεβού του κ. Σοϊγκού με τον κ. Αβραμόπουλο.

Κατά τα άλλα το πιο σημαντικό της συνάντησης είναι ότι μπήκε σε ένα πιο συστηματικό δρόμο το θέμα της υποστήριξης των αρκετών οπλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής που υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο (αντιαεροπορικά S-300, TOR-M1, OSA, αντιαρματικά Kornet Ε, τεθωρακισμένα BMP-3, χόβερκαραφτ ZUBR κ.α.) Υπεγράφη και μια Αμυντική Συμφωνία Συνεργασίας που θα εμπλουτισθεί του χρόνου. Για τους Ρώσους η συνάντηση ήταν σημαντική -συνόδευαν τον κ. Σοϊγκού 10 δημοσιογράφοι και 2 κανάλια.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Υπογράφτηκε η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-Ρωσίας

Λαβρόφ: Χρειάζονται συμφωνίες που θα εξασφαλίζουν Ελλάδα και Ρωσία!

Λαβρόφ: Οι ελληνορωσικές σχέσεις αποκτούν θετική δυναμική!

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Νάυαρχο της Ρωσίας

«Ο Καποδίστριας ανήκει και ενώνει και τους δυο λαούς μας» (βίντεο)

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις

Ρώσοι και Έλληνες τίμησαν μαζί τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο