ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν θέλει ανατολική Θράκη και Θεσσαλονίκη μαζί!

Ο Ερντογάν θέλει ανατολική Θράκη και Θεσσαλονίκη μαζί!

Σε άλλο ένα υπερεθνικιστικό και άκρως επιθετικό προς όλα τα Βαλκάνια , παραλήρημα βρέθηκε ο ...Ερντογάν ο «μεγαλοπρεπής» που «νοσταλγεί» «περασμένα μεγαλεία» και ορέγεται κατά τα φρενήρη λεγόμενά του, εμμέσως πλην σαφώς, την Ανατολική Θράκη έως και την Θεσσαλονίκη!

Η νέα απίστευτη πρόκληση του Τούρκου πρωθυπουργού έγινε από την πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα: «Για μας, η Θράκη είναι ταυτόχρονα Κομοτηνή, Ξάνθη... Σκόπια, Πρίστινα, Σαράγεβο»

Αυτά για όσους οραματίζονται «ελληνοτουρκικές φιλίες», «καζάν-καζάν» και λοιπές άλλες προσεγγίσεις... Πλέον ο ασυγκράτητος Τούρκος πρωθυπουρός δεν κρατάει ούτε τα στοιχειώδη διπλωματικά προσχήματα, έστω και μίας δήθεν «καλής γειτονίας» εν είδει ανεκδότου.

Κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και σε ομιλία του από την πόλη της Κεσάνης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία.

Και τόνισε: «Βρισκόμαστε στον τελευταίο σταθμό του τριήμερου μαραθώνιου στη Θράκη, το φινάλε του οποίου είναι σήμερα στην Κεσάνη. Η Θράκη μας αγκάλιασε και από δω από την Κεσάνη εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κόσμο που κατέκλυσε τις πλατείες και μας άνοιξε την καρδιά του».

pm-erdogan

Η ουσία όμως των λόγων του εντοπίζεται στις αμέσως επόμενες φράσεις του. «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ' αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη» ...Μέχρι στιγμής καμία απάντηση δεν έχει υπάρξει από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πορθητής Ερντογάν κάνει τζαμί και τη Μονή Στουδίου!

«Λυπημένο τζαμί» η Αγία Σοφία για τον Τούρκο αντιπρόεδρο

ΥΠ.ΕΞ. για Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι προσβάλλουν εκατομμύρια Χριστιανών

Η απάντηση των Κωνσταντινουπολιτών στον Τούρκο αντιπρόεδρο (vid)

«Στα όπλα» για την δήλωση Αρντίς: Θέλουμε την Αγιά Σοφιά, τζαμί!

ΝΤΡΟΠΗ: Οι «Γκρίζοι Λύκοι» κάνουν Τζαμί την Αγία Σοφία

Τούρκος βουλευτής:«Παράνομη»η απόφαση να είναι μουσείο η Αγ.Σοφία

Να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί ζητά Τούρκος πρωθιερέας

Το...«κοκκοράκι» κάνει ο Τούρκος «λεβέντης»